Ochrana súkromia, osobné údaje a politika cookies – podmienky spracúvania

 

Vážení zákazníci, vážení návštevníci webových stránok.

 

V týchto podmienkach spracúvania osobných údajov a politike cookies (ďalej ako „podmienky“) vám chceme poskytnúť prehľadné informácie o spracúvaní vašich osobných údajov v našej spoločnosti BELLATRIX, s.r.o. Tieto podmienky ochrany súkromia vysvetľujú zrozumiteľným spôsobom informácie v zmysle článku 13 nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady Európskej Únie č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej ako „GDPR“). Pri ich vysvetlení je kladený dôraz na transparentnosť a prehľadnosť. Prosíme, prečítajte si informácie o spracúvaní vašich osobných údajov uvedené nižšie. Naša spoločnosť sa zaväzuje zaobchádzať zodpovedne s informáciami, ktoré o vás zhromažďuje a uchováva.

 

Úvod – základné informácie

  1. Prevádzkovateľom webovej stránky www.svietidla.sk je spoločnosť BELLATRIX, s.r.o., Popradská 80, 040 11 Košice, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Košice I, Oddiel: Sro, Číslo vložky: 7278/V, (ďalej ako „BELLATRIX“).
  2. Všetky odkazy ako „naše“, „nás“, „my“ prípadne „spoločnosť“ v rámci tohto vyhlásenia a tiež oznámenia opt-in sú považované za odkazy na prevádzkovateľa, spoločnosť BELLATRIX, s.r.o.
  3. Tieto Podmienky sa vzťahujú na obchodných partnerov, zákazníkov ako aj návštevníkov a používateľov našich webových stránok.

UPOZORNENIE: Naše webové stránky sú určené pre používateľov, ktorí majú viac ako 16 rokov. V prípade ak ste nedosiahli požadovanú vekovú hranicu, prosíme aby ste bezodkladne prestali používať naše stránky.

  1. Naša spoločnosť sa zaväzuje chrániť súkromie všetkých používateľov webu www.svietidla.ska chrániť všetky osobné údaje, ktoré nám poskytnete. Tieto Podmienky spracúvania Vám poskytujeme, aby ste mohli porozumieť tomu, ako spracúvame osobné údaje, ktoré nám poskytujete.
  2. Poskytnutím svojich osobných údajov prostredníctvom našej webovej stránky, prijímate tieto naše Podmienky spracúvania a súhlasíte s tým, že môžeme zhromažďovať, používať a zverejňovať vaše osobné údaje spôsobom, ako je uvedené v týchto Podmienkach spracúvania. Pokiaľ s týmito Podmienkami spracúvania nesúhlasíte, neposkytujte nám prosím svoje osobné údaje prostredníctvom našej webovej stránky www.svietidla.sk.
  3. V týchto Podmienkach spracúvania sú ďalej uvedené odpovede na základné otázky ohľadom ochrany osobných údajov:

 

Čo sú to osobné údaje?

  1. Osobné údaje sú akákoľvek informácie o identifikovanej alebo identifikovateľnej fyzickej osobe. Identifikovateľná fyzická osoba označuje osobu, ktorej totožnosť je možné stanoviť (či už priamo alebo nepriamo) na základe identifikátora alebo kombinácie niekoľkých údajov, vrátane mena, priezviska, adresy, identifikačného čísla, či ďalších špecifík, ktoré sú špecifické pre fyzickú alebo spoločenskú totožnosť osoby. Napríklad meno, priezvisko, emailová adresa a telefónne číslo.

 

Aké osobné údaje o vás zhromažďujeme a na aké účely?

  1. Vo všeobecnosti môžete navštíviť naše internetové stránky bez toho, aby ste nám oznámili svoju identitu, či o sebe poskytovali akékoľvek informácie. Naše internetové servery zhromažďujú IP adresy užívateľov, ktorí navštívili naše stránky, avšak tieto údaje spracúvame výlučne z IT dôvodov, ktoré Vám umožňujú pripojiť sa na náš web a poskytnúť Vám naše služby. Na druhej strane, ale existujú časti týchto internetových stránok, kde od Vás potrebujeme získať osobné údaje s určitým cieľom, ako napr. v prípadoch, keď sa musíte na našich stránkach registrovať (časť Prihlásenie, Registrácia) alebo požadujete od nás určité informácie (záložka KONTAKTUJTE NÁS).
  2. K takémuto spracúvaniu Vašich osobných údajov dochádza vždy, keď sa na nás obrátite prostredníctvom formulárov na našich internetových stránkach a zakaždým, keď nám pošlete svoje údaje e-mailom v rámci komunikácie. Informácie, ktoré nám poskytujete sú nevyhnutné na dosiahnutie účelu a bez poskytnutia ktorých by sme Vám neboli schopní poskytnúť požadované služby.
DOTKNUTÁ OSOBA ÚČEL PRÁVNY ZÁKLAD ROZSAH OSOBNÝCH ÚDAJOV
Používateľ webovej stránky www.svietidla.sk meranie počtu návštev, priemerného času stráveného na stránke, počtu zobrazených stránok a pod. oprávnený záujem na meraní používania webovej stránky a zlepšenia jej obsahu (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR) IP adresa, názov domény, verzia vášho prehliadača a operačný systém, údaje o návštevnosti, polohe, webové logy na www.svietidla.sk
poskytovanie informácií o našich propagačných ponukách, novinkách, udalostiach, (newsletter a iné publikácie), spravovanie záznamov o odberných službách váš predchádzajúci súhlas udelený zaškrtnutím príslušného políčka pri poskytovaní Vašich osobných údajov (čl. 6 ods. 1 písm. a) GDPR) meno, priezvisko, e-mailová adresa získaná od Používateľa našej stránky www.svietidla.sk
odpovedanie na Vaše otázky a vybavovanie vašich žiadostí vo vzťahu k Vašim údajom prijatie príslušných krokov na základe vašej žiadosti pred uzatvorením zmluvy  (čl. 6 ods. 1 písm. b) GDPR) meno, adresa, telefón, e-mailová adresa, získané od Používateľa našej webovej stránky www.svietidla.sk
zákazník, obchodný partner na plnenie obchodnej zmluvy, zmluvy o predĺžení splatnosti, objednávok, doručovanie, fakturáciu, pridelenie platieb za účelom poskytnutia požadovaných služieb, prevzatie tovaru plnenie práv a povinností vyplývajúcich zo zmluvy/zmlúv uzatvorenej medzi Vami a nami  (čl. 6 ods. 1 písm. b) GDPR) meno, adresa, telefón, číslo fax-u, e-mailová adresa, daňové údaje, číslo účtu, kontaktné a doručovacie adresy; získané od každého zákazníka
  plnenia zákonnej povinnosti stanovenej všeobecne záväzným právnym predpisom (napr. povinnosť uchovávať účtovné a daňové doklady) plnenia právnej povinnosti, ktorá sa na prevádzkovateľa vzťahuje (čl. 6 ods. 1 písm. c) GDPR) meno, adresa, telefón, číslo fax-u, e-mailová adresa, daňové údaje, číslo účtu, kontaktné a doručovacie adresy; získané od zákazníka, údaje o platbách, a pod.
  preukazovania, uplatňovania alebo obhajovania právnych nárokov prevádzkovateľa alebo dotknutej osoby oprávnený záujem na ochrane majetku, majetkových a iných práv prevádzkovateľa a presadzovanie alebo obhajovanie nárokov prevádzkovateľa alebo tretích strán (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR) meno, adresa, telefón, číslo fax-u, e-mailová adresa, daňové údaje, číslo účtu, kontaktné a doručovacie adresy; získané od zákazníka, údaje o platbách, a pod.
Potenciálny zákazník, obchodný partner boj proti korupcii, proti praniu špinavých peňazí, boj proti podvodom, predzmluvné vzťahy – poznanie svojho zákazníka, kontrola dôveryhodnosti partnera, udeľovanie kreditného limitu dodržiavanie zákonných povinností, plnenie zmluvy, súhlas (ak bol poskytnutý), oprávnený záujem

(čl. 6 ods. 1 písm. a), c), f) GDPR)

bonita, trestné odsúdenia/podvodné konanie, údaje o platobnej schopnosti, kredibilite, údaje o splatných záväzkoch vo verejných registroch, doklady totožnosti, úverové ratingy, politicky exponovaná osoba a zoznamy sankcií, preverenie dlhov u iných distribútorov/výrobcov
Kontaktná osoba zákazníka, obchodného partnera kontaktovanie zákazníka na obchodné účely (prijatie objednávky, požiadavka služby), udržiavanie vzťahu so zákazníkmi, poskytovanie aktualizácií zákazníkom poskytovanie našich služieb na základe zmluvy uzatvorenej medzi vašou spoločnosťou a nami, váš predchádzajúci súhlas s poskytovaním aktualizácií (čl. 6 ods. 1 písm. a), b) GDPR) meno, adresa, telefón, číslo fax-u, e-mailová adresa, preferencia SMS oznámení, osobné preferencie, údaje zhromaždené prostredníctvom reklamných kampaní obchodných tímov, nákupná história
odpovedanie na hlásené problémy s produktami alebo otázky na bezplatnej telefónnej linke oprávnený záujem poskytovať naše služby a zabezpečiť spokojnosť a podporu našich zákazníkov (čl. 6 ods. 1 písm. f) GDPR) meno, tel. číslo
Údaje o osobách oprávnených preberať tovar za zákazníka identifikácia a určenie osôb poverených prevzatím tovaru plnenie zmluvy uzatvorenej medzi nami a vami (čl. 6 ods. 1 písm. b) GDPR) meno, priezvisko, číslo OP oprávnenej osoby a identifikácia zákazníka
Uchádzači o zamestnanie, ktorí poskytli CV a motivačný list manažment uchádzačov, posúdenie vašej žiadosti a kontaktovanie prostredníctvom telefónu alebo e-mailu, databáza

 

oprávnený záujem ohodnotiť vašu žiadosť pred uzatvorením pracovnej zmluvy s vami, predzmluvné vzťahy, súhlas na uchovanie v evidencii potenciálnych uchádzačov(čl. 6 ods. 1 písm. a), b), f) GDPR) meno, adresa, telefón, číslo fax-u, e-mailová adresa, odborná kvalifikácia, skúsenosti a vzdelanie, a pod. v rozsahu údajov uvedených v CV a motivačnom liste; získané od uchádzača o zamestnanie cez web
Z pozície sprostredkovateľa pre zákazníka: Príjemcovia zásielok objednaných zákazníkmi poskytovanie Služby sprostredkovateľom a zaslanie tovaru na adresu uvedenú sprostredkovateľom, vykonávanie služby doručenia v mene sprostredkovateľa koncovému zákazníkovi plnenie zmluvy medzi sprostredkovateľom a nami, DPA (čl. 6 ods. 1 písm. b) GDPR a čl. 28 GDPR) meno, priezvisko, adresa na doručovanie, emailová adresa, telefón, údaje o odoslaní, doručení zásielky

 

Ste povinní nám poskytnúť svoje osobné údaje?

  1. Vo vzťahu k osobným údajom, ktoré sú nevyhnutné na plnenie zmluvy, nemáte zákonnú povinnosť poskytnúť nám tieto osobné údaje, avšak ak nám tieto osobné údaje neposkytnete, nebudeme schopní uzavrieť s Vami zmluvu, prípadne Vám nebudeme schopní poskytnúť Vami požadovanú službu.
  2. V prípade, ak je právnym základom pre spracúvanie Vašich osobných údajov súhlas so spracúvaním podľa článku 6 ods. 1 písm. a) GDPR môžete ho kedykoľvek odvolať, pričom ste oprávnení použiť taký istý spôsob, akým ste nám súhlas udeľovali. BELLATRIX, s.r.o. Vám vždy garantuje neudelenie súhlasu so spracúvaním Vašich osobných údajov na účely, ktoré nesúvisia s uzatvorením alebo plnením zmluvného vzťahu, ktorý máte ako náš zákazník záujem s BELLATRIX, s.r.o. uzatvoriť.
  3. V prípade, ak je právnym základom pre spracúvanie Vašich osobných údajov prevaha našich oprávnených záujmov a využívame na spracúvanie Vašich osobných údajov právny základ podľa článku 6 ods. 1 písm. f) GDPR, ste povinní toto spracúvanie strpieť, ale máte voči nemu právo podať námietku. Viac sa o tomto práve dozviete v osobitnej časti nižšie.

 

Na webových stránkach BELLATRIX využívame cookies:

  1. Spoločnosť BELLATRIX, s.r.o. (ďalej ako „BELLATRIX“ , „ prevádzkovateľ“ alebo „my“) zaznamenáva cookies na webových  stránkach na doménach bellatrix.sk, svietidla.sk, iguzzini.sk a odvodených doménach. Na rôznych stránkach používame rôzne cookies  a iné technológie sledovania, aby sme Vám – návštevníkom stránok – mohli ponúknuť atraktívny obsah a umožniť plnohodnotné využívanie stránok a ich funkcií. Súbory cookies sú textové súbory, ktoré obsahujú malé množstvo informácií, ktoré sa pri návšteve webovej stránky stiahnu do Vášho počítača, mobilu alebo iného zariadenia. Návštevník webových stránok BELLATRIX, ktorý má vo svojom webovom prehliadači povolené prijímanie súborov cookies, tým akceptuje spôsob nakladania s cookies  na konkrétnej webovej stránke. Cookies sú malé textové súbory, ktoré sú pri návšteve webových stránok uložené vo Vašom počítači, smartphone alebo inom prístroji umožňujúcom prístup na internet.
  2. Súbory cookies sú užitočné, pretože slúžia najmä k analýze návštevnosti našich stránok a k zaisteniu vyššieho komfortu pri ich používaní tým, že napríklad umožňujú zapamätať si Vás pre ďalšiu návštevu našich stránok. Súbory cookies nemôžu preskúmavať Váš počítač alebo iné zariadenia alebo čítať v nich uložené dáta. Dočasné cookies (tzv. session cookies) sa aktivujú vždy pri návšteve webovej stránky a po ukončení jej prehliadania sa automaticky zmažú. Trvalé cookies(tzv. long term cookies) zostávajú uložené v počítači alebo v inom zariadení aj po skončení prehliadania webovej stránky. Informácie, ktoré cookies po časovo obmedzenú dobu platnosti uchovávajú, sa týkajú predovšetkým navštevovaných stránok, položiek, na ktoré ste klikli, typu používaného prehliadača a informácií, ktoré ste na webe vyplnili, a to preto, aby ste ich nemuseli pri ďalšej návšteve znovu zadávať. Tieto informácie sú v niektorých prípadoch viazané na Vašu IP adresu.

 

Na ukladanie Vašich osobných nastavení

  1. Pomáhajú nám identifikovať Vás ako unikátneho návštevníka, zapamätať si Vaše nastavenie zvolené pri poslednej návšteve, napríklad rozloženie obsahu na stránke, výber konkrétnej polohy alebo predvyplnenie Vašich prihlasovacích údajov.

 

Na vytváranie anonymných štatistických  záznamov

  1. Počas každej Vašej návštevy používajú naše webové stránky analytické softvéry. Medzi tieto patria napríklad Google Analytics, Google Optimize. Vymenované ukladajú anonymné štandardné cookies, aby sme vedeli akú máme návštevnosť stránok, dokázali analyzovať správanie návštevníkov a zistiť, aký obsah a informácie sú pre našich návštevníkov zaujímavé.  Akékoľvek uložené analytické informácie sú anonymné a používané výlučne na vlastné technické a marketingové účely.

 

Na rozlíšenie  anonymných a prihlásených návštevníkov

  1. Naše webové stránky používajú súbory cookies, ktoré Vás pomáhajú rozpoznať buď ako anonymného alebo prihláseného návštevníka a zapamätať si Vaše voľby (napr. meno používateľa) a umožňujú využívať rozšírené, osobnejšie funkcie. Tieto súbory cookies sa môžu použiť na zapamätanie zmien, ktoré ste urobili v nastaveniach stránky (napr. veľkosť zobrazenia, poradie zobrazenia a pod.) Takisto sa môžu používať na poskytovanie služieb, o ktoré ste požiadali, napr. prezeranie videa, komentáre v diskusiách a pod. Údaje, ktoré sa zhromažďujú prostredníctvom týchto cookies, sú anonymizované a nemôžu sledovať Vaše aktivity prehliadania na iných webových stránkach.

 

Cookies tretích strán

  1. Webové stránky BELLATRIX využívajú službu Google Analytics, poskytovanú spoločnosťou Google, Inc., ktorá využíva informácie na účely vyhodnocovania používania stránky a vytvárania správ o aktivite návštevníka stránky.
  2. Aby bolo možné prispôsobiť našu ponuku potrebám užívateľa, naša internetová stránka zhromažďuje, pomocou softvéru Google Analytics od spoločnosti  Google dáta o používaní internetovej stránky, pričom sa využívajú cookies. Zhromaždené dáta sa  vyhodnocujú v anonymnej podobe, vo forme štatistík, za účelom skvalitnenia služieb.  Na základe poverenia prevádzkovateľom tejto  stránky Google použije tieto informácie, aby vyhodnotil používanie stránky, vystavil reporty o aktivitách na stránke a aby prevádzkovateľovi stránky poskytol ďalšie služby spojené s jej používaním.
  3. Ukladaniu súborov cookies môžete zabrániť nastavením vášho prehliadača. Zaznamenávaniu údajov cookies vzťahujúcich sa na vaše používanie stránky môžete zabrániť aj nainštalovaním modulu prehliadača prostredníctvom nasledujúceho odkazu: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Vyhlásenie Google o ochrane údajov je zverejnené na http://www.google.com/intl/sk/policies/privacy/.

 

Návod pre nastavenia cookies blokovanie a vymazanie cookies z najčastejšie používaných prehliadačov

  1. Webové prehliadače (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome a pod.) podporujú správu cookies. V rámci nastavení webového prehliadača môžete jednotlivé cookies ručne vymazať, blokovať alebo úplne zakázať ich použitie, prípadne ich blokovať alebo povoliť len pre jednotlivé internetové stránky. V takom prípade však nemôžeme zaručiť, že si všetky oblasti našich stránok zachovajú určenú funkciu. V prípade, že sa rozhodnete súbory cookies zablokovať, budete musieť všetky informácie na internetových stránkach vkladať pri každej návšteve opakovane (napríklad údaje v kontaktnom formulári), súbory cookies nám pomáhajú vytvoriť príjemné užívateľské prostredie a personalizovať reklamné oznámenie určené pre Vás. Súbory cookies máte možnosť prijať kliknutím na push up notifikáciu pri prvej návšteve nášho webu. Zároveň ich môžete kedykoľvek odmietnuť pomocou nastavenia vo vašom prehliadači. Ak ste súbory cookies nepovolili, nebudete môcť pravdepodobne používať všetky interaktívne funkcie našich webových stránok. V prípade, že sa rozhodnete ukladanie súborov cookies zablokovať, postupujte podľa návodu Vami používaného prehliadača. Ďalšie informácie o týchto funkciách nájdete v pokynoch prehliadača alebo na obrazovke nápovede.

Mozilla: https://support.mozilla.org/sk/kb/povolenie-zakazanie-cookies

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sk

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442

Opera: help.opera.com

Safari: support.apple.com

  1. Ak používate iný internetový prehliadač, informujte sa prostredníctvom funkcie „Pomoc“ vo vašom internetovom prehliadači alebo u výrobcu softvéru o pokynoch ohľadne zamedzovania a vymazávania cookies.

 

Komu poskytujeme vaše osobné údaje?

  1. Pri spracúvaní Vašich osobných údajov využívame aj služby preverených a zmluvne zaviazaných externých obchodných partnerov, ktorí nám pomáhajú spracúvať a chrániť Vaše osobné údaje. Ide o tzv. príjemcov a sprostredkovateľov, ktorí pre našu spoločnosť BELLATRIX, s.r.o. vyvíjajú a udržiavajú systémy funkčné a bezpečné alebo nám dodávajú potrebné softvérové riešenia alebo poskytujú iné služby či produkty, ktoré sú potrebné pre časť spracúvania Vašich osobných údajov na vyššie uvedené účely. Napríklad o technickú podporu a našu webovú stránku sa stará náš zmluvný partner DAIOP, spol. s r.o. Urbánkova 1/14, 971 01 Prievidza IČO: 47419440
  2. Okrem vyššie uvedeného, sú osobné údaje dotknutej osoby poskytované aj:
  • súdom, iným orgánom verejnej správy a iným orgánom štátu, ak je to potrebné na uplatnenie práv prevádzkovateľa voči dotknutej osobe alebo splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa,
  • orgánom činným v trestnom konaní, ak je to potrebné na uplatnenie práv prevádzkovateľa voči dotknutej osobe alebo splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa,
  • tretím osobám, ktoré budú na základe poverenia prevádzkovateľa konať v jeho mene pri poskytovaní služieb a produktov alebo pri výkone inej činnosti súvisiacej s poskytovaním služieb, a to na účely predaja tovaru a poskytovania služieb a v súvislosti s ich poskytovaním a pod.,
  • tretím osobám, ktoré budú na základe poverenia prevádzkovateľa vykonávať marketingový prieskum, realizovať marketingové aktivity a kontaktovať dotknuté osoby v mene BELLATRIX, s.r.o. a za týmto účelom (marketingové agentúry a externé agentúry poskytujúce službu automatizácie e-mailového marketingu, spoločnosti poskytujúce služby online platobnej brány);
  • externým spoločnostiam, ktoré spravujú systémy prevádzkovateľa alebo poskytujú iné služby zabezpečujúce riadny chod spoločnosti,
  • spoločnostiam alebo tretím poskytovateľom služieb, ktorí spracúvajú údaje v našom mene za účelom poskytovania našich služieb a produktov (napr. poskytovateľovi serveru a hostingu Webglobe-Yegon, s.r.o. Stará Prievozská 2, 821 09 Bratislava, IČO: 36306444 pre stránku svietidla.sk spoločnosť administrujúca našu stránku DAIOP, spol. s r.o. Urbánkova 1/14, 971 01 Prievidza IČO: 47419440 spoločnosti vykonávajúce služby webovej analytiky GOOGLE, Inc.),
  • obchodným partnerom napr. výrobcom za účelom reportovania objemov predajov a priznania zľavy a/alebo distribútorom pri overovaní Vašej platobnej schopnosti a kredibility,
  • novým majiteľom našej spoločnosti a právnym poradcom pri predaji našej spoločnosti alebo inej obdobnej transakcii,
  • agentúry pre úverovú referenciu, agentúry na prevenciu podvodov a/alebo tretí poskytovatelia služieb, ktorí spracúvajú údaje v našom zastúpení za účelom boja proti korupcii, boja proti praniu špinavých peňazí, podvodom, overovaní platobnej schopnosti a kredibility obchodného partnera (zákazníka), kontrola kreditných limitov. Na základe Vašej žiadosti Vám poskytneme zoznam našich dodávateľov. Pokiaľ vyššie uvedené subjekty sídlia mimo EÚ, zabezpečíme, aby boli prijaté primerané záruky ochrany Vašich osobných údajov.
  1. Sprostredkovateľ je oprávnený spracúvať osobné údaje len v rozsahu a za podmienok dojednaných s prevádzkovateľom v samostatnej písomnej zmluve.
  2. Oprávnenými osobami na získavanie a spracúvanie osobných údajov sú interní zamestnanci a externí spolupracovníci prevádzkovateľa.
  3. Pokiaľ zákon neustanovuje inak, nebudeme bez Vášho súhlasu zdieľať, predávať ani distribuovať žiadne osobné údaje, ktoré nám poskytnete. Ak náš podnik vytvorí spoločný podnik s iným subjektom alebo bude inému subjektu predaný či dôjde k fúzii, môžu byť informácie o vás poskytnuté našim novým obchodným partnerom či vlastníkom.
  4. Pokiaľ vyššie uvedené subjekty sídlia mimo EÚ, zabezpečíme, aby boli prijaté primerané záruky ochrany Vašich osobných údajov v zmysle čl.44 a nasl. GDPR. Na základe Vašej žiadosti zaslanej na adresy v časti Kontaktné údaje Vám poskytneme zoznam našich dodávateľov.

 

Odkiaľ  získavame vaše osobné údaje

  1. Vaše osobné údaje získavame priamo od Vás alebo od tretích strán, ako sú napríklad naši obchodní partneri alebo úverové agentúry a agentúry pre boj proti podvodom, sankčné zoznamy alebo zoznamy politicky exponovaných osôb a verejné registre, ak je to možné a právne prípustné.

 

Sú vaše osobné údaje prenesené mimo EÚ?

  1. Vzhľadom k tomu, že spoločnosť BELLATRIX, s.r.o. pôsobí v mnohých krajinách, Vaše osobné údaje  môžu byť sprístupnené našim zamestnancom alebo dodávateľom aj v krajinách mimo EÚ. Bez ohľadu na lokalitu, budeme požadovať plnenie rovnakých primeraných záruk na ochranu osobných údajov ako tie, ktoré uplatňujeme v EÚ.
  2. Niektoré krajiny mimo EÚ boli schválené Európskou komisiou ako krajiny poskytujúce v podstate rovnocennú ochranu právnym predpisom EÚ na ochranu osobných údajov, a preto nie sú potrebné žiadne dodatočné záruky na prenos osobných údajov do týchto jurisdikcií (celý zoznam pozri tu http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm). V krajinách, ktoré toto schválenie nezískali (napr. Rusko), budeme požadovať buď váš súhlas s prenosom alebo prenos prebehne v súlade so štandardnými zmluvnými podmienkami, ktoré schválila Európska komisia a ktoré ukladajú rovnaké povinnosti týkajúce sa ochrany údajov priamo príjemcovi, pokiaľ nie je príslušnými právnymi predpismi na ochranu údajov povolené uskutočniť tento prenos bez takýchto formalít.
  3. Všetky strany mimo EÚ, ktorým sa osobné údaje sprístupnia, spracúvajú údaje, plnia a doručujú objednávky a poskytujú služby podpory v našom zastúpení. Takisto môžeme preniesť súhrnné informácie o používaní našej stránky tretím stranám, avšak nebudú obsahovať informácie, ktoré by mohli byť použité na vašu identifikáciu. Vyhradzujeme si právo zverejniť vaše osobné údaje, ak to vyžaduje zákon alebo ak sa domnievame, že zverejnenie je nevyhnutné na ochranu našich práv a/alebo na dodržanie opatrenia uloženého v súdnom konaní, žiadosti od regulačného orgánu alebo akéhokoľvek iného právneho konania, ktorého sme súčasťou.
  4. Ak máte záujem pozrieť si kópiu opatrení v zmysle čl.44 a nasl. GDPR používaných pri vývoze vašich Osobných údajov, prosím kontaktujte nás, ako je uvedené v sekcii Kde nás môžete kontaktovať? nižšie.

 

Ako dlho uchovávame vaše osobné údaje?

  1. Vaše údaje uchováme tak dlho ako je to potrebné pre daný účel zhromažďovania údajov a následne si ponechávame vaše údaje tak dlho, ako to vyžaduje zákon.
  2. Vaše osobné údaje uchováme výlučne po dobu nevyhnutnú na dosiahnutie účelu (-ov) spracúvania, na ktorý boli získané alebo na akékoľvek iné s tým súvisiace a povolené účely (napríklad niektoré údaje o prevodoch a korešpondencii sa uchovávajú až do uplynutia premlčacej lehoty na uplatnenie nároku alebo počas lehoty uloženia vyplývajúcej z právnych predpisov). Uvedené znamená, že pokiaľ sú osobné údaje určené na dva účely, uchováme ich, kým lehota na realizáciu neskoršieho nevyprší, pričom Vaše osobné údaje prestaneme používať na účel, ktorého lehota vyprší skôr. Prístup k osobným údajom budú mať iba osoby, ktoré ich potrebujú pre relevantný účel(y).
  3. Nami aplikované lehoty pre uchovávanie údajov závisia od našich potrieb podnikania a príslušných právnych predpisov. Záznamy, ktoré už nie sú potrebné, sú nezvratne anonymizované (nie je možné priradiť ich ku konkrétnej osobe a môžu byť ďalej uchovávané) alebo bezpečne vymazané či skartované.
  4. Vaše osobné údaje získané na základe súhlasu spracúvame počas lehoty platnosti súhlasu, resp. do odvolania súhlasu.
  5. Naša spoločnosť zabezpečí výmaz osobných údajov bez zbytočného odkladu po tom, ako:
  • boli ukončené všetky zmluvné vzťahy medzi Vami a našou spoločnosťou; a/alebo
  • zanikli všetky Vaše záväzky voči našej spoločnosti; a/alebo
  • boli vybavené všetky Vaše reklamácie a žiadosti; a/alebo
  • boli vysporiadané všetky ďalšie práva a povinnosti medzi Vami a našou spoločnosťou; a/alebo
  • boli naplnené všetky účely spracúvania stanovené právnymi predpismi alebo účely spracúvania, na ktoré ste nám dali súhlas, ak spracúvanie prebiehalo na základe súhlasu dotknutej osoby; a/alebo
  • uplynula lehota, na ktorý bol súhlas udelený alebo dotknutá osoba svoj súhlas odvolala; a/alebo
  • bolo vyhovené žiadosti dotknutej osoby o výmaz osobných údajov a bol naplnený niektorý z dôvodov odôvodňujúcich vyhovenie tejto žiadosti;
  • nastala rozhodná právna skutočnosť pre skončenie účelu spracúvania a zároveň uplynula aj ochranná retenčná lehota vymedzená s ohľadom na princíp minimalizácie doby uchovávania osobných údajov.

 

a súčasne zanikli všetky povinnosti našej spoločnosti stanovené všeobecne záväznými právnymi predpismi, ktoré si vyžadujú uchovávanie osobných údajov dotknutej osoby (najmä na účely archivácie vo verejnom záujme, výkonu daňovej kontroly a pod.), alebo ktoré by bez ich uchovania nebolo možné splniť.

  1. Akékoľvek náhodne získané osobné údaje v žiadnom prípade ďalej systematicky nespracúvame na žiadny účel vymedzený našou spoločnosťou. Ak je to možné informujeme dotknutú osobu, ktorej náhodne získané osobné údaje patria o ich náhodnom získaní a podľa povahy prípadu jej poskytneme potrebnú súčinnosť vedúcu k obnoveniu kontroly nad jej osobnými údajmi. Ihneď po týchto nevyhnutných úkonoch smerujúcich k vyriešeniu situácie všetky náhodne získané osobné údaje bezodkladne bezpečným spôsobom zlikvidujeme.

 

Aké sú vaše práva dotknutej osoby?

  1. Našej spoločnosti záleží na ochrane Vašich osobných údajov, a preto sa usilujeme o ich silné zabezpečenie prostredníctvom individuálnych, moderných technických a organizačných bezpečnostných opatrení, ako aj prostredníctvom možnosti kedykoľvek uplatniť Vaše práva dotknutej osoby podľa GDPR prostredníctvom písomnej vlastnoručne podpísanej žiadosti, z ktorej bude zrejmá Vaša identita a právo, o ktorého výkon nás žiadate. Žiadosti o výkon práva dotknutej osoby určené prevádzkovateľovi môžete posielať na adresu sídla Spoločnosti. V prípade akýchkoľvek otázok týkajúcich sa výkonu Vašich práv Dotknutej osoby nás môžete kontaktovať prostredníctvom kontaktných údajov uvedených v bode 1 až 3 tohto dokumentu. Týmto postupom nie je dotknuté Vaše právo odvolať udelený súhlas so spracúvaním osobných údajov, ktorý môžete vždy odvolať tak ľahko, ako ste nám ho udelili (napr. ak ste súhlas udelili elektronicky vždy ho môžete odvolať aj emailom alebo aplikáciou bez potreby zasielania písomnej žiadosti na adresu sídla našej Spoločnosti) alebo Vaše právo namietať automatizovanými prostriedkami s použitím technických špecifikácií, ak sú dostupné.
  2. V prípade záujmu o informácie o dôvodoch na základe, ktorých prevažujú naše právom chránené záujmy nad Vašimi právami a slobodami pri spracúvaní Vašich osobných údajov na právnom základe podľa článku 6 ods. 1 písm. f) GDPR, nás prosím kontaktujte prostredníctvom kontaktných údajov uvedených v úvodnej časti tohto dokumentu.
  3. V prípade, ak považujete spracúvanie Vašich osobných údajov za nesprávne alebo neaktuálne môžete nás kedykoľvek kontaktovať prostredníctvom kontaktných údajov zverejnených na začiatku tohto dokumentu alebo môžete v určitých prípadoch použiť priamo funkcionality systémov za účelom opravy alebo aktualizácie Vašich osobných údajov, ak sú dostupné.
  4. S účinnosťou od 25. mája 2018 nadobúdate k dispozícii nové práva, ktoré by Vám mali poskytnúť efektívnejšiu kontrolu a prehľad o Vašich osobných údajoch, ktoré spracúva naša Spoločnosť ako Prevádzkovateľ. Konkrétne ide o právo na prístup k údajom(čl.15 GDPR), právo na opravu(čl.16 GDPR), právo na vymazanie (čl.17 GDPR), právo na obmedzenie spracúvania (čl.18 GDPR), právo na prenosnosť údajov (čl.20 GDPR), právo namietať spracúvanie Vašich osobných údajov (čl.21 GDPR) a právo napadnúť rozhodnutie Spoločnosti založené na automatizovanom spracúvaní Vašich osobných údajov, ktoré je spojené s právom vyjadriť k tomuto rozhodnutiu Vaše stanovisko a žiadať od Spoločnosti preskúmania takéhoto rozhodnutia s ľudským zásahom (čl.22 GDPR). Upozorňujeme, že na výkon týchto práv sa vzťahujú niektoré výnimky, a preto ich nebudete môcť uplatniť vo všetkých situáciách.
  5. Ako dotknutá osoba máte tiež právo kedykoľvek podať sťažnosť na dozorný orgán, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov SR (viac informácií je možné nájsť na webovej stránke (www.dataprotection.gov.sk).
  6. Každá žiadosť o výkon práva dotknutej osoby podľa GDPR môže byť uplatnená na základe písomnej a vlastnoručne podpísanej žiadosti zaslanej na adresu sídla našej Spoločnosti. Dovoľujeme si Vás upozorniť, že pri vybavovaní Vašej žiadosti Vás môžeme požiadať o dôveryhodné overenie Vašej totožnosti, v prípade, ak nás budete žiadať o výkon Vášho práva iným spôsobom ako písomným listom s Vašim vlastnoručným podpisom (napr. emailovou žiadosťou) alebo osobne v sídle našej Spoločnosti.
  7. V prípade, ak naša Spoločnosť nebude príslušná na posúdenie Vašej žiadosti o výkon práva dotknutej osoby, bude Vaša žiadosť bezodkladne postúpená príslušnému prevádzkovateľovi.
  8. Uplatnenie Vašich práv dotknutej osoby uvedených v tejto časti tohto dokumentu je možné si vopred dohodnúť aj v sídle našej Spoločnosti, pričom však vždy vyžadujeme osobné overenie Vašej totožnosti prostredníctvom jej preukázania predložením dokladu Vašej totožnosti. Každá žiadosť o výkon práva dotknutej osoby, ktorá nám bude doručená bude individuálne a kompetentne posúdená, pričom o výsledku Vás budeme vždy informovať najneskôr do jedného mesiaca od prijatia Vašej žiadosti.
  9. Ak je Vaša žiadosť zjavne neopodstatnená alebo neprimeraná, najmä preto, že sa opakuje, sme oprávnení účtovať si primeraný poplatok, ktorý zohľadňuje administratívne náklady spojené s poskytnutím požadovaných informácií. Pri opakovanej žiadosti o poskytnutie kópií spracovávaných osobných údajov si vyhradzujeme právo účtovať z tohto dôvodu primeraný poplatok za administratívne náklady.
  10. Proces vybavenia Vašej žiadosti spojenej s výkonom Vášho práva dotknutej osoby podľa GDPR je bezplatné. V prípade, ak by sme Vašu žiadosť o výkon práva dotknutej osoby nevybavili podľa Vašej mienky v súlade s GDPR máte možnosť podať sťažnosť dozornému orgánu alebo uplatniť súdny prostriedok nápravy priamo na príslušnom súde.
  11. V prípade, že sme vás požiadali o súhlas so spracúvaním osobných údajov, ktoré o vás uchovávame, môžete svoj súhlas kedykoľvek odvolať bez toho, aby ste ovplyvnili zákonnosť spracúvania na základe súhlasu pred jeho odvolaním. Ak tak chcete urobiť, prosím kontaktujte nás prostredníctvom kontaktných údajov uvedených v časti Kde nás môžete kontaktovať? nižšie.

 

Kde nás môžete kontaktovať?

  1. Ak máte akékoľvek pripomienky, otázky či žiadosti týkajúce sa používania vašich osobných údajov, alebo ak máte akúkoľvek otázku týkajúcu sa týchto podmienok, kontaktujte nás prosím na:

 

emailová adresa:                      info@svietidla.sk

korešpondenčná adresa:         BELLATRIX, s.r.o., Popradská 80, 040 11 Košice             

telefonický kontakt:                  055 632 5292

 

  1. S cieľom posilňovať záruky a právne garancie Vašich práv a slobôd pri spracúvaní Vašich osobných údajov sme poverili do funkcie aj zodpovednú osobu za celú spoločnosť BELLATRIX, s.r.o. – M a r t i n. G r o m a, ktorá dohliada na zákonnosť ich spracúvania, pričomVám je k dispozícii prostredníctvom telefónneho čísla: +421 55 632 5292 alebo emailu: info@svietidla.sk.

 

Záverečné ustanovenia

  1. Tieto Podmienky spracúvania sme vytvorili z dôvodu posilnenia dostatočnej transparentnosti a vysvetlenia základných pravidiel, ktoré naša spoločnosť BELLATRIX, s.r.o. dodržiava pri ochrane súkromia a osobných údajov dotknutých osôb.
  2. Naša spoločnosť pravidelne tieto Podmienky spracúvania reviduje a aktualizuje, pričom platí vždy aktuálna verzia Podmienok spracúvania. Aktuálne verzia je vždy zverejnená na webovej stránke spoločnosti. Tieto Podmienky spracúvania pravidelne kontrolujte, aby ste boli informovaní o prípadných zmenách. Hoci si vyhradzujeme právo toto vyhlásenie upraviť či doplniť, budeme vás prostredníctvom týchto stránok o akejkoľvek väčšej zmene informovať prinajmenšom po dobu 30 dní po vykonaní zmeny a prípadne ak to bude potrebné, vám aj pošleme oznámenie e-mailom.

 

Tieto Podmienky spracúvania sú platné a účinné od 25.05.2018.

 

Vymazať cookies